O p e n   E x o t e n t u i n e n

hoofdpagina

arboreta

aanbevolen leveranciers

vakantie

Facebookpagina

 

 

Exotenbeurzen en andere interessante plantenmarkten (Vlaanderen en Nederland)

Wil je jouw exotenbeurs of plantenmarkt toevoegen?  Stuur de info met een mooie foto van een vorige editie dan naar info@openexotentuinen.be.

Plantenmarkten met gratis toegang, worden gratis vermeld.  Andere plantenmarkten: vraag de voorwaarden.

 

21 april 2019

Planten/exoten(ruil)beurs in Zele (provincie Oost-Vlaanderen, BelgiŽ)

Facebook: https://www.facebook.com/events/1802112556506144/

Er is een bankautomaat op enkele meters van de standplaatsen.

Deze ruilbeurs gaat door op het Zandbergplein in 9240 Zele (Oost-Vlaanderen).

Deelname is gratis. De standplaatsen worden toegekend in volgorde van aankomst, tenzij op voorhand ingeschreven en bevestigd (is belangrijk voor de bezoekers die veel planten meebrengen). De auto staat bij de standplaats.

Gelieve wel eventueel op voorhand uw deelname te bevestigen door een mail te sturen naar info@openexotentuinen.be. Meer informatie kan via dit e-mail adres gevraagd worden. De toegewezen standplaatsen mogen ingenomen worden vanaf 11.00 u. tot 11.30 u. Om 12.30 u. worden de standplaatsen die dan nog vrij zijn, bv. omdat een standhouder niet op tijd is komen opdagen, terug weggegeven.
Planten mogen van eigenaar veranderen vanaf 13 u.  De beurs sluit om 17 u.

Indien je niet over een standplaats beschikt of moet beschikken omdat je niet echt veel planten meebrengt, dan kan je in de onmiddellijke omgeving parkeren op de vele en ruime parkings. Je moet dan geen standplaats reserveren.

Dit is een planten(ruil)beurs. Men mag ruilen, maar omdat niet iedereen iets te ruil heeft, is verkopen ook toegelaten. De aangeboden planten zijn meestal ofwel exoten die winterhard zijn in onze Vlaamse tuinen, of met een minimum aan bescherming kunnen overleven. Soms zijn het wortels die in de herfst worden uitgegraven om in de lente terug geplant te worden. Typische planten voor deze plantenbeurs: palmen, bananen, exotisch fruit, gember-achtigen, canna's, enz.

Ook niet-winterharde exoten en inheemse planten kunnen aangeboden worden.  Heel veel planten zijn exotisch, maar dikwijls is dat niet bekend. Ook chilipepers, heel veel fruitsoorten en heel veel sierplanten zijn exotisch.

 

 

 

 

Duits exotenforum

exotenforum Yahoogroups

live webcams exotische tuinen

de belangrijkste jungleplanten voor gematigd Europa

e-mail aan Openexotentuinen.be

Tuinlinks

Open Exotentuinen is een project van Vakantiewoningen De Maerschalck, Antwerpsestraat 75 bus 1, B-2850 Boom
Tel. +32 3 888 56 55  (tijdens kantooruren) -  GSM +32 (0)470 - 53 49 33 (buiten kantooruren) -
www.eindelijkvakantie.be