O p e n   E x o t e n t u i n e n

hoofdpagina

arboreta

aanbevolen leveranciers

vakantie

Facebookpagina

 

Arboreta - exotische en botanische tuinen en parken

Nederland

overzicht

 

Botanische Tuin De Kruidhof, Schoolstraat 29b, NL-9285 NE Buitenpost, Nederland
Tel.
0511 541253   -   info@dekruidhof.nl   -   www.dekruidhof.nl   -   twitter: @dekruidhof

Botanisch museum De Kruidhof is een bezoek meer dan waard.

In het noordoosten van Friesland ligt de grootste botanische kruidentuin van West-Europa: De Kruidhof in Buitenpost. Met zeventien verschillende thematuinen, elk met een heel eigen karakter, is deze museumtuin uw bezoek meer dan waard.

Basis van de collectie is de grote Geneeskrachtige Kruidentuin. De aromatische kruiden van weleer zijn momenteel vooral te vinden in de Keukenkruidentuin. Hier treft u onder andere peterselie en selderij, maar ook vele soorten pepermunt, mierikswortel, kardoen en salie aan. Prachtig in het voorjaar met de bloesems en in het najaar met het rijpe fruit is de Fruithof. Hier groeien veel oude appel- en perenrassen, maar ook 'vergeten' fruitsoorten. Een kloostertuin, een bijbelplantentuin, een medidatietuin, een heemtuin, een verfplantentuin, zijn zomaar wat voorbeelden van onze tuinencollectie. In het vroege voorjaar is de Bostuin met de vele stinzenplanten die de bodem bedekken op haar mooist.

Kinderactiviteiten
Kinderen halen hun hart op in De Kruidhof. Er is een grote educatieve speeltuin en voor de kleintjes het spannende trollenpad. U kunt zelf door de tuinen wandelen of kiezen voor een rondleiding door een gids.
In ons tuincafé kunt u genieten van koffie met gebak of een lunch. Ook voor (familie)feesten of personeelsuitjes bent u bij ons aan het juiste adres.

Op ons terrein vindt u verder een cadeauwinkel, een IJstijdenmuseum met een unieke collectie stenen en voorwerpen uit de IJstijd en een verkooptuin met een breed assortiment van vaste planten, keukenkruiden en oude rozenrassen.

Boek uw tuinreis of vakantie in de buurt van deze tuin via Vakantiewoningen De Maerschalck: www.eindelijkvakantie.be - info@eindelijkvakantie.be  

 

Meer info: info@openexotentuinen.be

 

Duits exotenforum

exotenforum Yahoogroups

live webcam Boom

de belangrijkste jungleplanten voor gematigd Europa

e-mail aan Openexotentuinen.be

Tuinlinks

Open Exotentuinen is een project van Vakantiewoningen De Maerschalck, Antwerpsestraat 75 bus 1, B-2850 Boom
Tel. +32 3 888 56 55  (tijdens kantooruren) -  GSM +32 (0)470 - 53 49 33 (buiten kantooruren) -
www.eindelijkvakantie.be